domingo, 6 de mayo de 2012

Un primer tast d'estiu

Durant aquests dies hem gaudit d'un temps típicament primaveral, amb sol, ruixats, nuvolades i temperatures suaus o una mica fresques. La setmana entrant començarà encara amb temperatures suaus i algunes nuvolades, però a partir de dimecres notarem una forta pujada de temperatures i l'ambient es torna`ra més estiuenc.La culpable de tot això es pot veure en el següent mapa:


Una llengua d'aire càlid del nord d'Àfrica se'ns situarà a sobre, amb temperatures a 1500 metres que seràn al voltant dels 15ºC, i això es tradueix a temperatures màximes al voltant de 30ºC a l'interior i 25ºC-28ºC a la costa, gràcies a la marinada i en alguns casos a la boira, a causa del contrast de la temperatura del mar i la de l'aire. En el següent mapa de temperatures per dimecres es pot veure com la iso dels 15ºC ens comença a afectar:



I per dijous i divendres ens arribarà més calor, i les temperatures a 1500 metres podran rondar els 17-18ºC:


No us preocupeu, que el temps no tornarà a ser com el d'aquest hivern, ja que aquesta invasió d'aire càlid no ve acompanyat d'un anticicló de bloqueig fort, i gràcies a això no s'espera que aquesta situació sigui gaire duradera. I a la mínima que ens entri aire fred provinent del nord, podran sorgir grans tempestes, gràcies a la calor dels dies passats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario