miércoles, 16 de mayo de 2012

Situació cap de setmana

Després d'aquest primer tast d'estiu , que ha donat màximes al voltant dels 25-28 ºC aquía Terrades sembla que el temps inestable vol tornar a visitar-nos. A hores d'ara tenim un temps estable i amb temperatures suaus, gràcies a que estem sota l'influència d'un anticicló amb el seu centre al Golf de Biscaia:


Demà aquest anticicló ja s'haurà desplaçat més cap a l'est, sobre l'Europa central, i una massa d'aire més freda es començarà a despenjar per l'oest de la península. Aquí a Catalunya encara tindrem temps estable, però més núvol cap al terç oest, i temperatures una mica més altes, degut a l'entrada de vent del sud impulsada per la borrasqueta a l'oest peninsular:


Per divendres ja s'haurà enretirat l'anticicló de la península i ja començarem a notar els efectes de l'aire més fred en alçada, que combinada amb la caloreta d'aquests dies farà que es donin les primeres tempestes cap al terç oest de Catalunya, en principi no gaire importants. A la resta temps més ennuvolat amb possibilitat de plugims a qualsevol punt, degut a l'entrada de vents humits del Mediterrani (llevant i xaloc). Temperatures sense grans canvis.

 

Surface wind GFS Fri 18.05.2012 06 GMT

Per dissabte ja es fa més difícil concretar el temps, però nosaltres apostem per aquest escenari. El matí començarà núvol amb algun plugim dispers més cap a la costa daurada. A mesura que avanci el dia la inestabilitat es farà notar amb ruixats i tempestes sobretot al Pirineu i al terç oest, i cap al vespre però sobretot la nit aquestes tempestes es farien més generals, amb algun fenòmen sever cap al terç oest. Temperatures similars a les de divendres.



Diumenge ja és bastant difícil de preveure, però amb els mapes actuals pinta dia plujós...


No hay comentarios:

Publicar un comentario