martes, 17 de abril de 2012

La primavera continua moguda

Bon dia, sembla que el temps revoltat ens vol continuar afectant aquesta primavera. Encara que a la majoria de contrades no s'han acumulat grans quantitats de precipitació aquest abril, els ruixats i les tempestes han aparegut sovint i han regat tota Catalunya sense excepció i d'una forma gairebé contínua. I amb els mapes d'avui sembla que avui tindrem una treva, amb un ambient assolejat i vent en calma, amb arribada de núvols a ponent al final del dia. Això es veu reflectit en aquest mapa:


Demà, però, el panorama canvia. Ens entrarà un front fred amb aire fred en alçada que es manifestarà en forma de ruixats i tempestes a Girona i Barcelona, sense grans acumulacions. Al mapa següent es pot veure:

Dijous l'inestabilitat anirà a més ja que tindrem més aire fred en alçada i a més ens passa una petita perturbació per sobre. Els ruixats i tempestes podran fer acte de presència a tot el país.

I més enllà sembla que el temps inestable continuarà acompanyant-nos, i fins i tot es pot accentuar cap al dia 22-23. Es pot veure en aquest ensemble de les 20 perturbacions del GEFS:



No hay comentarios:

Publicar un comentario