domingo, 20 de mayo de 2012

Seguiment cap de setmana

Per als meteoaficionats, aquest cap de setmana ha estat ben entretingut. Hem tingut de tot, tempestes amb llamps, trons, calamarsa, pedra i ara fins i tot neu al Pirineu. Ara bé, no ha estat així a tot arreu, s'ha concentrat bastant al nordest del país, i no de forma regular.
Comencem doncs el dissabte. Ens vam aixecar amb bastants núvols baixos a la costa i cel variable a l'interior. Cap a les cinc de la tarda van començar a aparèixer les primeres tempestes per ponent, una mica més tard del previst (alguns meteoaficionats es van posar una mica nerviosos jeje).


De seguida van formar una línia potent de tempestes, que va començar a escombrar tota la meitat oest de Catalunya.


I cap allà de les deu es van començar a concentrar cap al Pirineu, i van perdre força.


I aquí va acabar la primera tongada de precipitacions. La segona es va iniciar cap a les dos de la matinada de diumenge, quan una tempesta procedent del mar va tocar terra a Barcelona, i va petar bastant.

Imagen de radar de Península y Baleares: domingo, 20 mayo 2012 a las 02:00

A partir de llavors la tempesta es va agrandir i va afectar molts punts del Maresme, i va començar a entrar terra endins.

Imagen de radar de Península y Baleares: domingo, 20 mayo 2012 a las 03:00

Imagen de radar de Península y Baleares: domingo, 20 mayo 2012 a las 04:00

Durant la matinada de diumenge la tempesta es va generalitzar més i va acabar d'escombrar tot el quadrant nordest, sobretot el litoral, amb bastant aparell elèctric.

Imagen de radar de Península y Baleares: domingo, 20 mayo 2012 a las 05:00

Imagen de radar de Península y Baleares: domingo, 20 mayo 2012 a las 07:00

Durant el matí de diumenge les precipitacions es van acabar d'enretirar per la Costa Brava i s'inicia una pausa pel que fa pluges, que dura fins les 11-12 del migdia quan comencen a créixer ruixats al prelitoral central i Pirineu, que van agafant força.

composicio_ultima-10.png

I finalment durant la tarda d'avui les tempestes es van enfortir molt sobretot als dos vallesos, on van deixar quantitats de fins a 50 l/m2, i també van afectar la resta de la meitat est, tot i que en menys mesura.

Imagen de radar de Barcelona: domingo, 20 mayo 2012 a las 16:40

Tot plegat es pot veure resumit en el següent mapa, de llamps.

Mapa llamps ahir

No hay comentarios:

Publicar un comentario