lunes, 9 de febrero de 2015

Previsió per la setmana entrantBones! Aquí a Barcelona al costat de la Rambla fa una temperatura agradable però alhora hivernal, ideal per fer esport a l'aire lliure !

Ja hem deixat enrere l'entrada freda i l'episodi nivós, que per cert em va regalar un bon ruixat de neu quan era a Terrades .
Ara encetem un període on tindrem un anticicló mòbil que ara per ara se situa sobre les illes Britàniques. Fins dimecres estarem afectats per un braç d'aquesta A, fent que tinguem temperatures agradables al migdia amb fred nocturn a l'interior, típica situació d'inversions tèrmiques. La tramuntana s'aturarà completament demà, i sembla que vol descansar una estoneta, ja era hora .

Rtavn241.gif


De cara la segona part de dimecres entraran vents més humits de llevant, causant un augment de la humitat ambiental, sobretot a la costa, amb núvols cada cop més importants, sobretot a la meitat sud. Fins i tot cap el dijous poden caure alguns plugims a la costa central i sud. Algun model marca pluges més consistents al llarg de tota la façana litoral (el canadenc GEM), però va molt sol en aquest aspecte. Les temperatures seran sobre la mitjana per l'època, màximes de 13/14ºC i a la nit glaçades febles a l'interior i 5/7ºC a zones costaneres.

Rtavn789.gifRtavn784.gif

Mirant més enllà (cal prendre-s'ho amb cautela), el cap de setmana es presentaria inestable, però segons quin model més o menys. El GEM, l'UKMO, i en cert grau l'Europeu marquen un cap de setmana plujós, amb una pertorbació mediterrània afectant-nos. En canvi models com el GFS no veuen aquesta pertorbació i ens passen un front per sobre amb pluges més aviat minses dissabte. Temperatures seguirien sent les habituals. De totes formes caldrà anar-ho confirmant.
Rgem1321.gifUna cosa segura és que no es veu ni en pintura un anticicló immòbil sobre nostre ni una situació de zonal forta, cosa que ja està prou bé !
Això és tot, salut i bon seguiment!!

Sam Roberts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario