miércoles, 28 de marzo de 2012

Tendència per Setmana Santa

Com cada any, tothom s'estarà preguntant quin temps farà per Setmana Santa, calor, fred, sol, pluja... Doncs aquest any sembla que podrem tenir ruixats i tempestes, almenys pels primers dies. Ara mateix no es pot precisar massa el temps que farà, però la tendència sembla clara. Primer, la posició dels centres d'acció. Aquí teniu el mapa previst per dissabte:
Es veu l'anticicló de 1025 hPa situat just a l'oest de les illes Britàniques fusionat amb un potent anticicló groenlandès de 1045 hPa. A la península ibèrica en canvi s'observa una bossa freda situada al sudoest de Portugal. Aquesta bossa freda dictarà el temps que tindrem durant la primera part de Setmana Santa, i és molt díficil de preveure cap a on es mourà, i depenent d'on es situi tindrem un temps o un altre. Les temperatures seguiran sent bastant agradables.

Al mapa previst per diumenge es veu com aquesta bossa freda es va fent més gran i comença a entrar pel sud de la península, provocant els primers ruixats i tempestes. L'anticicló segueix al seu lloc i tindrem encara bonança de temperatures.
De l'avanç de previsió per dilluns no us en refieu massa, però igualment val la pena comentar. La bossa freda ja es troba sobre de la península i ja ens afectaria bastant, amb ruixats i tempestes freqüents a l'interior de Catalunya, no tant a la costa. Les temperatures encara serien suaus.
I per la resta de la setmana ja veurem, però pinta mogudeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario